Je bekijkt nu Veelgestelde vragen over een overlijdensrisicoverzekering

Veelgestelde vragen over een overlijdensrisicoverzekering

Alsof het verliezen van een geliefde nog niet genoeg is, kan het ook veel financiële problemen met zich meebrengen. Hiervoor is overlijdensrisicoverzekering voor! Wanneer de verzekerde partij overlijdt, kan het bedrag dat vrijkomt gebruikt worden om de hypotheek af te lossen om andere leningen af te betalen. Wij zetten de meest gestelde vragen over deze hypotheek op een rijtje:

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die uitbetaald wordt wanneer de verzekerde is overleden. In ruil voor het betalen van een maandelijkse premie, kun je beslissen hoe hoog de maandelijkse uitbetaling is en wie dit bedrag zal ontvangen.

Voor wie is het geschikt?

Deze verzekering kan worden afgesloten voor iedereen tussen een leeftijd van 17 en 70 jaar oud. De verzekering is interessant voor mensen:

  • die een huis bezitten of een huis willen kopen;
  • die een lening afsluiten, die de kostwinner zijn;
  • die gaan trouwen. 

Wat is er verzekerd?

Je kunt het verzekerde bedrag zelf bepalen, afhankelijk waarvoor je de verzekering wilt gebruiken. Hierbij kun je ook kiezen of het bedrag hetzelfde blijft, of dat het afneemt. Je kunt uit drie types kiezen:

  • De eerste vorm die je kunt kiezen is waarbij de uitbetaling elke maand afneemt. 
  • Daarnaast kun je kiezen voor een uitbetaling die elke maand toeneemt. 
  • Bij de laatste optie blijft het uit te betalen bedrag hetzelfde. 

Wanneer ben je niet verzekerd?

In sommige gevallen, betaalt de verzekering niet uit. Dit is het geval wanneer iemand bijvoorbeeld binnen twee jaar van het afsluiten van de verzekering zelfmoord pleegt. Daarnaast geldt dit ook wanneer één van de personen die het geld zou ontvangen verantwoordelijk is voor de dood van de verzekerde. 

Hoeveel kost de verzekering?

De premie van de verzekering hangt af van verschillende factoren:

  • Het bedrag dat je wilt verzekeren, het type verzekering;
  • De termijn;
  • De leeftijd van de verzekerde;
  • Of de verzekerde rookt of niet. 

Kan je het verzekerde bedrag verhogen?

Je kunt het verzekerde bedrag ieder jaar verhogen tot een maximum van 5 miljoen euro. De verzekeraar kan de verzekerde wel om een nieuw certificaat van gezondheid vragen. Je kunt het verzekerde bedrag elke keer met maximaal 15% verhogen. 

Hoe sluit je een overlijdensrisicoverzekering af?

Laat je adviseren door een financieel adviseur en je hoeft je nergens zorgen om te maken. De financieel adviseur kan jou helpen bij het afsluiten van de verzekering. Wil je weten wat Gulpers Financieel Advies voor jou kan betekenen, neem dan contact op.