Je bekijkt nu Bespaar door te verduurzamen

Bespaar door te verduurzamen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Met de stijgende energieprijzen is het zeker een goed moment om te gaan verduurzamen. Want als je gaat besparen, waarom dan niet op de hoge energiekosten. Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. En of dat nog niet genoeg is, heeft het nog veel meer voordelen? 

Voordelen verduurzamen

  • Verlaging woonlasten – de nummer 1 reden om te verduurzamen is om te besparen op je woonlasten. Door energiebesparende maatregelen te treffen zul je minder gas en energie verbruiken. En dit betekent dus ook dat de energiekosten omlaag gaan. 
  • Beter voor het milieu – het gebruik van energie zorgt voor meer CO2-uitstoot. Wanneer je dus minder energie verbruikt door te verduurzamen, zal dit dus terugdringen. 
  • Verbetering comfort – door beter te isoleren zul je minder toch hebben, zal het minder snel koud worden in de winter en zal de hitte beter buiten gehouden worden in de zomer. 
  • Verbetering leefklimaat – het leefklimaat heeft te maken met de luchtvochtigheid, luchtvervuiling en vochtigheid van de muren. Vaak wordt het binnenklimaat beter wanneer je verduurzaamt en de ventilatie van je huis op orde is. 
  • Verhoging waarde – door verbeteringen aan te brengen aan het huis, verhoog je de waarde van het huis. Bovendien wordt het ook aantrekkelijker voor de verkoop. 

Verduurzaming tips

Er zijn verschillende manieren om je huis te verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Wij zouden aanraden om te starten met de isolatie van het huis. Dit is goed om mee te starten en een maatregel die je snel terugverdient. Zorg dat je het dak, de muren, ramen en de vloer beter isoleert om zo minder huis te verliezen en onnodig energieverbruik te verminderen. Sommige maatregelen kun je gemakkelijk zelf doen, denk aan het dichten van kieren en het aanbrengen van tochtstrips, terwijl je voor andere maatregelen beter iemand kunt inhuren. 

Naast het isoleren van je huis, kun je jouw huis energiezuiniger maken door zelf energie op te wekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van zonnepanelen. Een goede manier om je eigen energie op te wekken. En er zijn nog veel meer maatregelen die je kunt treffen om je huis te verduurzamen! Waar wacht je nog op?!

Gulpers Financieel Advies

Wist je dat je jouw hypotheek kunt verhogen om je huis te verduurzamen? Benieuwd naar de mogelijkheden om de verduurzaming van jouw huis te kunnen financieren? Neem dan vrijblijvend contact op met Gulpers Financieel Advies, hij helpt je graag verder.