Je bekijkt nu Heb je een inboedelverzekering nodig?

Heb je een inboedelverzekering nodig?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Ben je benieuwd of je een inboedelverzekering nodig hebt? Denk er dan eens over na hoe je er mee om zou gaan als je waardevolle spullen gestolen zouden worden of zouden beschadigen in een brand. Wij hebben alles wat je moet weten over een inboedelverzekering op een rijtje gezet. Wij zetten een aantal veelgestelde vragen op een rijtje:

Is een inboedel- hetzelfde als een opstalverzekering?

Nee, je hebt twee verschillende verzekeringen om de waardevolle spullen in en rondom je huis te verzekeren. Een opstalverzekering is een verzekering voor spullen die niet gemakkelijk uit het huis kunnen worden verwijderd. Denk hierbij aan muren, de schuur, een keuken en ga zo maar door. Een inboedelverzekering daarentegen is een verzekering voor de spullen die je in het huis bewaart. Denk hierbij aan meubels, de TV en andere persoonlijke bezittingen. 

Wat is het?

Een inboedelverzekering verzekert het verlies of schade aan alle dingen in je huis die geen deel uitmaken van de structuur of het gebouw. De verzekering is niet verplicht, maar we raden wel aan om deze verzekering af te sluiten. 

Wat dekt het?

Een inboedelverzekering dekt al jouw persoonlijke bezittingen, die niet vastzitten aan het gebouw. Denk dus aan meubels. sieraden, gordijnen en ga zo maar door. Schade die zelf veroorzaakt is, wordt niet gedekt. Dus wanneer je één van bovenstaande voorwerpen zelf omstoot of laat vallen, valt dit niet onder de inboedelverzekering. Een inboedelverzekering dekt schade die bijvoorbeeld is veroorzaakt door: storm, inbraak, gewelddadige beroving, wateroverlast, ontploffing, blikseminslag en brand. 

Heb je een het echt nodig?

In tegenstelling tot een opstalverzekering is een inboedelverzekering niet verplicht, bij het kopen van een huis. Het wordt vaak wel aangeraden om een inboedelverzekering te nemen, voor het geval dat er iets onverwachts gebeurd. Er is altijd het gevaar op een inbraak, extreem weer en een brand. Heb je veel waardevolle spullen in huis, dan kun je maar beter goed voorbereid zijn!

Hoe kies je een inboedelverzekering?

Wanneer je deze verzekering wilt afsluiten, is het belangrijk om te kijken wat bij jouw persoonlijke situatie past. Vaak kun je een inboedel- en een opstalverzekering tegelijkertijd afsluiten. Een financieel adviseur adviseert je graag over de verzekering die het beste bij jou past! Neem contact op voor meer informatie.