Je bekijkt nu 5 Redenen waarom jij een financieel adviseur nodig hebt

5 Redenen waarom jij een financieel adviseur nodig hebt

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Heb je in het verleden je eigen spaarplan, verzekeringen en andere financiële plannen zelf geregeld? En overweeg je nu eens om hulp te vragen? Wij zijn van mening dat er veel voordelen zitten aan het kiezen voor een financieel adviseur. Voor het gemak geven we jou 5 redenen om een financieel adviseur te overwegen:

Te veel informatie

Informatie is belangrijk voor ons om een goed gegronde beslissing te maken, maar te veel informatie kan ook overweldigend zijn. Wanneer je even op het internet zoekt op hypotheken, krijg je al snel heel veel informatie. Maar wat is dan de beste keuze? Ook al is het natuurlijk geweldig dat er zoveel informatie beschikbaar is, betekent dat niet meteen dat je ook wat aan deze informatie hebt.

Maar gelukkig komt een financieel adviseur hierbij goed van pas. Eén van zijn taken is om de vele informatie van verschillende bronnen te organiseren, te fine-tunen en een advies samen te stellen die geschikt is voor jouw persoonlijke situatie en doelen.

Te veel keuzes

Welke hypotheek moet je nu kiezen en bij welke bank kun je dit het beste doen? Hetzelfde geldt voor de beste verzekering… Er zijn zoveel keuzes. Maar welke keuze is nu de beste van allemaal?

Gelukkig kan een financieel adviseur je goed helpen bij het elimineren van keuzes, totdat de beste voor jouw situatie overblijft. Hij kan een makkelijk overzicht maken van jouw keuzes.

Te weinig tijd

Als we het echt zouden willen, zouden we ons natuurlijk heel goed kunnen verdiepen in alle informatie omtrent hypotheken en verzekeringen. Maar laten we eerlijk zijn, heb je daar echt tijd voor? Het is waarschijnlijk al druk genoeg met je baan en het is natuurlijk ook niet jouw expertise. Daarom is het belangrijk om te beslissen hoe wij onze tijd het beste kunnen indelen.

Met behulp van een financieel adviseur bespaar je in ieder geval veel uitzoekwerk bij het kijken naar hypotheken en verzekeringen. Je financieel adviseur geeft jouw een advies van je opties.

Te weinig ervaring

Naast de bovengenoemde redenen, vergeten we nog iets belangrijks: het is niet je expertise. De ene is beter in haren knippen en de andere weer in financiën. Dus heb jij geen of weinig ervaring in het afsluiten van een hypotheek, dan kun je dat misschien beter overlaten aan iemand die er wel verstand van heeft.

Een financieel adviseur kan je helpen bij het kiezen van de beste hypotheek en verzekering die bij jou past. Hij heeft namelijk al jarenlange ervaring en weet precies wat hij in elke situatie moet doen.

Persoonlijke vooroordelen

Het regelen van je eigen financiën kan zijn voordelen hebben, maar ook zijn nadelen. Misschien heb jij bepaalde vooroordelen, waar je jezelf door laat leiden bij het maken van een beslissing. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je vanuit emotie beslissingen maakt.

Een financieel adviseur kan je hierbij helpen, om objectief naar de situatie te kijken.

Hebben we je al overtuigd? Bij Gulpers Financieel Advies helpen we je graag met jouw financiën. Bij ons ligt de focus op financieel advies die te maken heeft met het kopen van een nieuw huis en de verzekeringen die daarbij afgesloten dienen te worden. Interesse? Neem dan contact op met Hans, onze financieel adviseur.