Je bekijkt nu Voorkom deze fouten bij het verkopen van je huis!

Voorkom deze fouten bij het verkopen van je huis!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Wil je een nieuw huis kopen, vergeet dan niet dat je ook moet denken aan de verkoop van je oude huis. En het verkopen van je huis kan verrassend veel tijd in beslag nemen en kan soms ook lastig zijn. Wanneer je dit nog nooit eerder hebt gedaan, kan het zijn dat je veel fouten maakt. Daarom willen we je graag helpen om sommige van deze fouten te voorkomen. Let daarbij op de volgende punten:

Emoties niet onder controle houden

Het is makkelijk om emotioneel te worden wanneer je jouw huis verkoopt, zeker als dit de eerste keer is. Je hebt voldoende tijd en geld besteed om dit jouw thuis te maken en zult daarbij veel herinneringen hebben opgebouwd. Mensen hebben over het algemeen moeite met hun emoties onder controle te houden, wanneer ze afscheid moeten nemen. Probeer daarom om jezelf niet als huiseigenaar te zien, maar als zakenvrouw of zakenman. Denk alleen aan het financiële plaatje en het huis wat je wilt gaan kopen!

Een verkoopmakelaar inhuren of niet

Ook al vragen verkoopmakelaars een forse commissie, kan het wel voordelig zijn om een verkoopmakelaar in te schakelen. Zeker als je dit nog niet eerder hebt gedaan. Een goede makelaar helpt je bij het bepalen van een eerlijke en competitieve verkoopprijs, om de kans op een snelle verkoop te vergroten. Daarnaast kan een makelaar ook het proces van de communicatie met eventuele kopers op zich nemen en heeft hij/ zij ook meer ervaring met het onderhandelen van de verkoop. Verkoopmakelaars zijn bovendien ook bekend met het papierwerk wat erbij komt kijken. 

Het bepalen van een prijs

Of je nu met een verkoopmakelaar wilt werken of niet, de juiste prijs bepalen is van groot belang. Zet de prijs niet te hoog, want dan is de kans groot dat het huis niet zal verkopen. Vergelijk de prijs daarom met recente verkoopprijzen van huizen in de buurt. 

Houd daarbij rekening dat elke koper zal onderhandelen en het dus kan zijn dat er onder je vraagprijs geboden zal worden. Kies daarvoor een prijs die niet te hoog is, maar waarbij nog steeds ruimte is voor onderhandeling. 

Goede foto’s laten maken

Omdat veel van de kopers de huizen tegenwoordig online bekijken, is het belangrijk dat je goede foto’s hebt van jouw huis. Bespaar niet op een fotograaf, omdat goede foto’s echt het verschil kunnen maken. Zorg dat er voldoende natuurlijk licht is, gebruik een breedhoeklens en kies bij voorkeur voor een professionele fotograaf. 

Verberg geen grote problemen

Probeer geen grote problemen van het huis te verbergen. Deze komen vroeg of laat toch wel boven water. Je kunt er daarbij voor kiezen om het probleem zelf te verhelpen of hierbij rekening te houden met de vraagprijs. Wanneer je voor de tweede optie kiest, is de kans groot dat je veel verkopers mis zult lopen. 

Bereid je huis voor op de verkoop

Zorg dat je huis goed voor de dag komt, door kleine problemen te verhelpen. Zo maak je het aantrekkelijker om het huis te verkopen. Dit geldt ook voor bezichtigingen. Zorg dat het huis er goed opgeruimd en verzorgd uitziet, zodat het aantrekkelijker is voor verkopers. 

Het kopen en verkopen van het huis

Wil je advies over het verkopen van je huis en het kopen van een ander huis? Laat je dan adviseren door een onafhankelijk financieel adviseur. Neem vrijblijvend contact op!