Je bekijkt nu Tips bij het afsluiten van verzekeringen

Tips bij het afsluiten van verzekeringen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Bij het kopen van een huis komen veel dingen kijken. Naast het afsluiten van bijvoorbeeld een hypotheek, zijn er ook een aantal verplichte verzekeringen. En naast deze verplichte verzekeringen zijn er ook een aantal verzekeringen die je zou kunnen overwegen. Maar hoe zorg je ervoor dat jij jezelf goed verzekerd? Onafhankelijk van de precieze verzekering, hebben wij een aantal tips die ervoor zorgen dat jij jezelf goed verzekerd. Wij zetten deze tips voor jou op een rijtje: 

  • Check de kosten regelmatig

Controleer regelmatig of je niet te veel betaald voor de verzekeringen die je hebt afgesloten. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Vraag daarom offertes op, of vergelijk verzekeringen op verschillende websites. Misschien is een bepaalde verzekering wel voordeliger, wanneer jouw persoonlijke situatie verandert. 

  • Check jouw verzekeringen

Ga eens na of je al jouw verzekeringen wel nodig hebt. Heb jij bijvoorbeeld een reisverzekering, maar ga je nooit op reis? Misschien heb je deze verzekering dan helemaal niet nodig en kun jij je beter per reis verzekeren. Loop op deze manier al jouw verzekeringen eens na. 

  • Kijk naar dubbele verzekeringen

Kijk daarnaast ook of jouw verzekeringen niet overlappen. Heb jij bij jouw reisverzekering een aanvullende dekking voor ziektekosten genomen? Controleer eerst dan of dit niet al door jouw zorgverzekering is gedekt. Controleer dit voor al jouw verzekeringen.

  • Update je inboedelverzekering

Bij een inboedelverzekering, verzeker je de waarde van je inboedel. Deze waarde kan gedurende tijd natuurlijk veranderen. Controleer daarom of je niet teveel of te weinig betaalt. De dekking van je inboedelverzekering kun je namelijk gemakkelijk veranderen. 

  • Opzeggen verzekering

Wil jij opstappen bij de ene verzekering en daarna overstappen? Ze je oude verzekering dan nog niet op, voordat je nieuwe verzekering rond is. In sommige gevallen wordt de overstap zelfs geregeld door de nieuwe verzekeringsmaatschappij. 

  • Wees eerlijk

Wil jij kijken hoe duur een verzekering voor jou kost. Vul de aanvraagformulieren dan altijd naar waarheid in. Hierdoor krijg je een goed beeld van je kosten en weet je zeker dat je juist verzekerd bent. 

  • Betalingen

Overweeg, indien mogelijk, om je verzekering per jaar te betalen in plaats van maandelijks. Hierdoor is er een grote kans dat je een betalingskorting krijgt. 

  • Vraag advies aan een financieel adviseur

Wil jij toch meer hulp bij het afsluiten van je verzekering? Overleg dan met een onafhankelijk financieel adviseur. Hij/ zij zal kijken naar jouw persoonlijke situatie en verschillende verzekeringen vergelijken.

Bij Gulpers Financieel Advies adviseren wij jou graag op het gebied van verzekeringen. Naast verzekeringen zijn wij ook gespecialiseerd in hypotheekadvies. Lees meer over onze diensten, of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.