Je bekijkt nu 4 Bespaartips voor het nieuwe jaar

4 Bespaartips voor het nieuwe jaar

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Wat is jouw goede voornemen voor het nieuwe jaar? De meest voorkomende zijn vaak meer sporten, gezond eten, meer boeken lezen, tijd doorbrengen met de familie en ga zo maar door. Maar waarom zou je dit jaar niet beginnen met een financieel voornemen.  Misschien het besparen van geld? Begin het jaar goed door voorzichtig met je geld om te gaan. Laat geld jouw leven niet controleren; geld moet je de vrijheid geven om te kiezen wat je wilt doen. Neem dat aan van een financieel adviseur. En als expert in financiën heeft Gulpers Financieel Advies een vier bespaartips jou te helpen om geld te besparen in het nieuwe jaar voor jou op een rijtje gezet. 

1. Verminder jouw schuld

Heb jij nog creditcard rekeningen te betalen, andere rekeningen of andere leningen, neem je dan voor om deze schuld af te betalen. Je verliest meer geld wanneer je deze niet afbetaalt. Neem een kijkje naar je leningen, heb je genoeg geld om ze af te lossen? Overweeg dit dan. Heb je andere schulden, probeer deze dan te betalen. 

2. Let op je koopgedrag

Veel mensen slaan door wanneer ze gaan winkelen. Het kan zijn dat je shoppen als therapie bent gaan zien, of dat je gewoon niet goed weet hoe jouw garderobe eruit ziet. Dit leidt tot het kopen van dingen die je niet eens nodig hebt. Eén manier om dit te verhelpen is door je kleding te organiseren en te kijken wat je hebt en of je nog meer nodig hebt. Winkel niet alleen maar omdat er uitverkoop is. Maak een lijst van wat je nodig hebt voordat je gaat winkelen. Een andere manier is om een budget te maken aan het begin van het jaar. 

3. Houd je uitgaven in de gaten

Heb je ooit gedacht waar je geld precies heen gaat? Dat je jezelf afvraagt hoe het komt dat het zo snel uitgegeven is? Het is belangrijk om op een rijtje te hebben waar je jouw geld precies aan uitgeeft. Wanneer je weet waar je geld allemaal heengaat, kun je daar controle over uitvoeren. 

4. Wees niet bang om geld uit te geven

Dit klinkt misschien tegenstrijdig, je moet wel geld besparen maar dit betekent niet dat je helemaal niks meer kan uitgeven. Het is goed om geld uit te geven aan jezelf als je dat wilt. Het probleem is wanneer je te veel geld uit gaat geven. Wanneer je jouw uitgaves op een rijtje hebt en een spaarplan hebt, dan is het uitgeven van geld helemaal geen probleem. 

Bespaartips Gulpers Financieel Advies

Dus waar wacht je nog op, neem controle over jouw financiën met deze bespaartips! Heb je hulp nodig bij het samenstellen van een spaarplan, dan helpen we je bij Gulpers Financieel advies graag op gang! Neem contact op voor meer informatie over onze services.