Je bekijkt nu Verlaag je maandlasten! Bespaar op jouw hypotheek

Verlaag je maandlasten! Bespaar op jouw hypotheek

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Heb jij maandelijks hoge kosten, met de toenemende kosten van elektriciteit, brandstof en gas? En zoek jij naar manieren om te besparen? Denk dan eens aan jouw hypotheek. Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw hypotheeklast te verlagen. Benieuwd wat jij kunt doen om je maandlasten te verlagen, lees dan vooral verder.

Aflossen op hypotheek

Door extra af te lossen kun je jouw maandelijkse kosten verlagen. Over het algemeen mag je elk jaar maximaal zo’n 10% van de totale waarde aflossen. Naast dat je de maandlasten direct een klein beetje ziet afnemen, kun je er de resterende looptijd ook rente op besparen. 

Oversluiten van hypotheek

Wil je veel op je hypotheek besparen, dan heb je de mogelijkheid om je hypotheek over te sluiten. Dit is gunstig als je nu nog een hoog rentepercentage betaalt en er nu een veel lagere hypotheekrente is. Echter zitten er wel wat haken en ogen aan. Wanneer je de hypotheek oversluit, dan ga je de nu geldende hypotheekrente betalen. Omdat de bank hierdoor veel geld mis kan lopen, zitten er boetes aan verbonden als je jouw hypotheek wilt oversluiten. Het is daarom verstandig om eerst goed te kijken of deze boetes het wel waard is om de hypotheek over te sluiten.

Verlagen risico-opslag

Het is mogelijk om de maandelijkse kosten te verlagen, door de risico-opslag te verlagen. Om de risico-opslag te kunnen verlagen moet je aantonen dat je woning de laatste jaren meer waard is geworden. Deze opslag betaal je wanneer de hypotheek een groot percentage van de woning bedraagt en het risico voor de bank dus relatief hoog ligt. Een makkelijke maatregel om jouw maandlasten mogelijk te kunnen verlagen.

Rentemiddeling

Deze maatregel is misschien wel interessant voor jou wanneer oversluiten geen optie voor jou is. Rentemiddeling is een optie die een stuk goedkoper is dan het oversluiten van je hypotheek (je bespaart hier ook minder mee dan bij het oversluiten van je hypotheek). De administratiekosten hiervoor bedragen rond de € 250,00. De rente wordt dan gemiddeld tussen het percentage wat je nu betaalt en het op dat moment geldende percentage. 

Onafhankelijk financieel advies

Hans Gulpers helpt je graag verder! Hans Gulpers is een onafhankelijk financieel adviseur, die gespecialiseerd is in hypotheken en verzekeringen. Hij kijkt graag met je mee naar jouw persoonlijke situatie en kijkt naar manieren waar jij mogelijk kunt besparen. Benieuwd wat hij voor jou kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op!