Je bekijkt nu Voordelen van een onafhankelijk adviseur

Voordelen van een onafhankelijk adviseur

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Voor vragen en hulp bij alles wat te maken heeft met financiën kun je terecht bij een financieel adviseur. En zeker in deze tijd, wanneer sommige mensen geen inkomen hebben kan dit advies interessant zijn. Maar ook wanneer je een hypotheek wilt aanvragen, verzekeringen wilt afsluiten of een vermogen wilt opbouwen kan het voordelig zijn om langs te gaan bij een onafhankelijk financieel adviseur. Natuurlijk moet je voor de service van een financieel adviseur betalen, maar daar krijg je dan ook veel voor terug! Een financieel adviseur biedt veel voordelen:

  • Alles op één plek

Wil jij al jouw financiën op een rijtje hebben, dan kan een financieel adviseur je daarbij helpen. Want hij kan je niet alleen helpen met je hypotheek, verzekeringen, maar ook andere financiële kwesties. Hierdoor kun je zorgen dat al jouw financiën op elkaar aansluiten en heb je een vast aanspreekpunt. 

  • Helpt bij verzekeringen

Een onafhankelijk financieel adviseur helpt je bij het verzekeren en zorgt ervoor dat jij je niet dubbel gaat verzekeren. Daarnaast kan hij je ook adviseren over welke verzekeringen jij precies nodig hebt. Hierdoor schaf jij geen onnodige producten aan. Een financieel adviseur zorgt dat alle verzekeringen op elkaar af zijn gestemd, dat je niet dubbel bent verzekert. In tegenstelling tot je teveel verzekeren zorgt een financieel adviseur daarnaast ook dat je jezelf niet onderverzekert. 

  • Voorkomt fouten

Ook aanbieders van financiële producten kunnen fouten maken. Een financieel adviseur kan een extra controle bieden en de fouten van een aanbieder van financiële producten eruit halen. 

  • Voorkom te hoge lasten en dure producten

Een financieel adviseur kan een op maat gemaakt advies voor jou maken. Hierbij kan hij kijken naar jouw lasten en inkomsten. Ziet hij dat jouw lasten te hoog zijn, dan kan hij je daarover adviseren. Spaar je teveel of spaar je juist te weinig. Hoe veel geld wil jij voor jouw pensioen sparen? Ook wanneer je financiële producten wilt aanschaffen is het belangrijk om naar jouw financiële situatie te kijken. Want kun jij de kosten wel dragen en past het bij jouw eisen? Een onafhankelijk financieel adviseur kunt je daarbij helpen. 

  • Onafhankelijk

Een onafhankelijk financieel adviseur heeft niks te winnen als jij bij een bepaalde bank of aanbieder jouw hypotheek of verzekering afsluit. Hij zal kijken wat voor jouw de goedkoopste optie is die aan jouw eisen voldoet. Ook als de situatie verandert, kan een financieel adviseur kijken of je het beste kunt overstappen of niet. 

  • Geeft zekerheid

Daarnaast kan een financieel adviseur jou ook wat zekerheid geven. Hij kan met jou meedenken over jouw financiën en zorgen dat je realistisch blijft in jouw verwachtingen en financiële situatie. Wil jij weten of een financieel adviseur jou kunt helpen? Neem dan contact op, voor een vrijblijvend gesprek.