Je bekijkt nu De voordelen van een financieel adviseur bij het afsluiten van een hypotheek!

De voordelen van een financieel adviseur bij het afsluiten van een hypotheek!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Een hypotheek afsluiten is misschien wel één van de belangrijkste financiële beslissingen die je in het leven moet maken. Dus als je het doet, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je de juiste beslissing maakt. Zo kun je kiezen tussen verschillende hypotheekvormen, maar ook verschillende aanbieders die ook verschillende voorwaarden aanbieden.

Nu kun je dit allemaal zelf regelen, maar je kunt ook advies vragen bij een onafhankelijk financieel adviseur. Maar is dat eigenlijk wel nodig? Hier zijn een paar redenen, waarom het het waard kan zijn om naar een onafhankelijk financieel adviseur te gaan. 

Bespaar geld 

Een adviseur zal op zoek gaan naar verschillende beschikbare hypotheken en zal de beste deal voor jou zoeken. En dit komt niet alleen maar neer op de laagste hypotheekrente. Daarnaast zijn er ook andere kosten en voorwaarden die in overweging genomen moeten worden. 

Bespaar tijd

Het zoeken naar de juiste hypotheek die bij jouw situatie pas kan veel tijd in beslag nemen. Een financieel adviseur laat jou de hypotheek opties zien die bij jouw situatie passen. Zo zie je alleen de hypotheken waar jij mogelijk voor in aanmerking zou komen.

Toegang tot verschillende aanbieders

Een onafhankelijk financieel adviseur kijkt naar aanbieders van verschillende banken. Samenwerken met een financieel adviseur zal je veel tijd besparen. De adviseur kan verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en jou een aanbeveling doen.

Het is meer dan alleen een hypotheek

Naast de hypotheek komen er veel meer andere dingen kijken. Een financieel adviseur kan je hierbij ook helpen. Denk hierbij aan het afsluiten van verschillende verzekeringen, die jou en je familie en je huis kan beschermen! Zo is het bijvoorbeeld verplicht om een opstalverzekering af te sluiten wanneer je een huis koopt. 

Geeft je expert advies en hebben ervaring

Een financieel adviseur heeft jarenlange ervaring bij het afsluiten van hypotheken. Zij weten precies waar ze moeten zijn en geven je een onafhankelijk advies. Zij zijn namelijk niet verbonden aan eventuele banken. 

Helpen bij het papierwerk

Je zult wel merken dat er in de papierwerk van hypotheken veel jargon wordt gebruikt. Een financieel adviseur kan jou bij al het papierwerk die komt kijken bij het afsluiten van een hypotheek. 

Mocht dat nog niet genoeg reden zijn om te kiezen voor een onafhankelijk financieel adviseur, stel dan jouw overige vragen door contact op te nemen met Hans. Hans Gulpers is een erkend financieel adviseur, gespecialiseerd in het geven van hypotheekadvies. Neem vrijblijvend contact op.