Je bekijkt nu Geld lenen om jouw huis in te richten!

Geld lenen om jouw huis in te richten!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Je hebt een huis gekocht, en je hebt daarvoor een hypotheek en de nodige verzekeringen afgesloten. Nu is het tijd om het huis dan ook daadwerkelijk in te richten. Maar de kosten van meubels, verbouwing en bijvoorbeeld de financiering van zonnepanelen lopen snel op. Heb je dit niet zomaar op jouw rekening staan, dan heb je ook de mogelijkheid om geld te lenen. Wil je een bedrag tot € 10.000,- lenen, dan zijn dit jouw mogelijkheden.

Een kleine lening

Heb je een lening van maximaal € 2500,- nodig voor een korte periode. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen om met jouw creditcard te betalen. Hierbij doe je een uitgave, die je aan het einde van de maand betaalt. Sommige creditcard maatschappijen geven de optie om het ‘geleende’ bedrag in delen terug te betalen. Voor een creditcard betaal je maandelijks of jaarlijks een vast bedrag. Wanneer je kiest voor terugbetalen in delen, betaal je een rente die gemiddeld rond de 14% ligt.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om rood te staan op jouw betaalrekening. Hierbij betaal je over het algemeen ook een rente rond de 14%. Het verschilt daarnaast per bank of je in het rood mag staan en de periode dat je in het rood mag staan. Over het algemeen is dit niet langer dan een kwartaal. 

Een middelhoge lening

Wil je iets meer lenen dan € 2500,-, maar wil je minder lenen dan € 10.000,- dan kun je kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet kun je een bepaald limiet afspreken, en tot dit limiet kun je opnemen en aflossen wanneer je dit wilt. Wil je langere looptijd, dan zal de rente ook hoger zijn. De rente ligt bij dit type lening tussen de 7 en 10%.

Een andere optie is een persoonlijke lening. Dit type lening is minder flexibel dan een doorlopend krediet, maar is daardoor ook goedkoper. Je betaalt hier namelijk 4 tot 7% rente over de lening. Hierbij leen je wel een vast bedrag, met een vaste rente, die je binnen de afgesproken tijd weer terugbetaald moet hebben. Zowel een doorlopend krediet als een persoonlijke lening zijn ook geschikt voor hogere bedragen. Echter is de rente die je hiervoor betaalt wel relatief hoog. 

Een grote lening

Wil je meer lenen dan € 10.000,- en heb je al een hypotheek afgesloten voor jouw huis, dan is het afsluiten van een hypotheek waarschijnlijk de beste optie. Je kunt dan jouw hypotheek verhogen voor een verbouwing en/ of woonverbeteringen. Informeer bij een financieel adviseur of jij hiervoor in aanmerking komt en welke kosten hierbij komen kijken. 

Onafhankelijk financieel advies

Wil jij investeren in jouw huis? Dan zijn bovenstaande opties zeker een optie. Informeer bij een financieel adviseur welke optie bij jou past. Let hierbij wel op, dat de meeste leningen zorgen dat je een BKR registratie krijgt.