Je bekijkt nu 4 tips van een financieel adviseur!

4 tips van een financieel adviseur!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Vind je alles wat met financiën te maken heeft maar lastig? En leef je van salaris tot salaris? Dan hebben wij misschien wel een aantal goede tips voor jou. Geef je geld slim uit en spaar het! Om het voor jou makkelijker te maken hebben wij een aantal tips van een financieel adviseur voor jouw persoonlijke financiën op een rijtje gezet:

Houd je uitgaven bij

De eerste en misschien wel belangrijkste tip is om je uitgaven bij te houden. Je kunt dit doen op elke manier die je wilt, zolang het gemakkelijk is voor jou. Sommige mensen stellen bijvoorbeeld een budget samen en houden elke maand hun uitgaven bij. Anderen letten alleen op bepaalde gedeeltes van hun uitgaven, bijvoorbeeld hoe vaak ze uit eten gaan, lettend op hoogste uitgaven. 

Door je uitgaves op de een of andere manier bij te houden kun je goed zien waar je geld naartoe gaat. Ook al heb je geen moeite met het betalen van je rekeningen, kan het bijhouden van je uitgaven veel voordelen hebben. Door te zien waar je geld aan uitgeeft, kun je mogelijke besparingen maken.

Zet doelen

De volgende stap om jouw financiën te verbeteren is door doelen te stellen. Wat wil je in het leven (niet alleen op het gebied van financiën, maar in het algemeen)? Door doelen te stellen kun je gaan sparen voor de dingen die je echt wilt. Je kunt op deze manier op een slimmere manier geld uitgeven.

Vermijd een levensstijl inflatie

Heb je al eens gehoord van levensstijl inflatie? Dit komt voor wanneer je steeds meer gaat kopen, doordat je inkomen ook omhoog gaat. Voorheen kon je bijvoorbeeld makkelijk rondkomen met je parttime baan, maar nu je fulltime bent gaan werken ben je ook meer geld gaan uitgeven aan duurdere kleding, etc. 

Het is logisch dat je meer gaat uitgeven, maar het kan een probleem worden wanneer je steeds meer gaat uitgeven als je nog meer gaat verdienen. Je gaat dan eigenlijk dingen kopen die je niet echt nodig hebt. Probeer dit te voorkomen.

Geld sparen

Een volgende tip is, dat het belangrijk is om geld te sparen. Probeer daarom elke maand wat geld van je inkomen apart te zetten. Je kunt sparen voor één van je doelen, of sparen voor als je het later mogelijk nodig hebt. Krijg je een opslag op werk? Spaar hier dan het grootste gedeelte van. 

Daarnaast kun je ook overwegen om je geld te investeren. Hier zijn echter risico’s aan verbonden. 

Mocht het toch niet helemaal lukken met jouw persoonlijke uitgaven? Dan is een financieel adviseur misschien wel wat jij nodig hebt. Lees hier meer over wat een financieel adviseur voor jou kan betekenen.